Terapia TiinaFlow

Matalan kynnyksen terapiaa juuri sinun lähtökohdistasi

Terapia TiinaFlow

Matalan kynnyksen terapiaa juuri sinun lähtökohdistasi

Varhaisemman tuen puolesta!

12.6.2021

Terapia TiinaFlown timanttitiimin jäsen Siru kertoo rohkeasti päihdekierteestään Hymy-lehdessä 10.6.2021 (ks. myös ajankohtaista).

Terapia TiinaFlow on alusta asti ottanut sydämen asiakseen tukea, auttaa, ohjata ja antaa toivoa niille, jotka sitä eniten kaipaavat. Päihderiippuvaiset ja heidän läheisensä ovat aina olleet toimintamme keskiössä.  Ratkaisukeskeisen lyhytterapian lisäksi meillä on monia muita palvelmuotoja näistä muutamia mainitakseni: ammatillinen tukihenkilötoiminta, yksilövalmennus, ryhmä- ja kurssitoiminta. Eettisesti olemme sitoutuneet tukemaan ihan jokaista asiakasta. Mikäli meidän tukemme osoittautuu riittämättömäksi, ohjaamme asiakkaita heille sopivien palveluiden piiriin.

Koskaan ei ole myöhäistä hakea apua tai tukea itselleen tai läheiselleen!  Ei ole olemassakaan turhaa yhteydenottoa! Valitettavan usein kuulen asiakkaalta: " Voi, kun olisin ollut yhteydessä aiemmin". Koskaan ei ole liian myöhäistä, olipa kyseessä sitten riippuvuudet tai esimerkiksi mielenterveyteen tai arjenhallintaan liittyvät asiat. Realismia kuitenkin on se, että liian moni odottaa turhaan. Miksi odottaa tilanteen eskaloitumista? Leimaantumisen pelkoa? Meillä asiakkaan tietoja ei kirjata sosiaali- ja tai terveydenhuollon järjestelmiin. Kartoituspuhelu on aina maksuton. Maantieteellinen välimatka ei myöskään muodostu esteeksi, koska viimeisen vuoden aikana olemme saaneet kokemusta ja palautetta etäterapiasta. Asiakkaista yli 90% koki etäterapian tai valmennuksen erittäin hyvänä vaihtoehtona.

Kotisivujamme päivitetään parhaillaan, mutta yksi asia on aina keskiössä: asiakas. Ota rohkeasti yhteyttä kotisivumme yhteystietolomakkeen kautta ja sinuun ollaan yhteydessä 2 vrk:n sisällä sovitulla tavalla ( tekstiviesti, sähköposti) eli en tee yllätyssoittoja, vaan yhdessä sovitaan  milloin voin olla yhteydessä.

Älä jää yksin. Ota rohkeasti yhteyttä!

Löydät meidät myös instagramista ja facebookista: https://www.facebook.com/tiinaflow

 

Älä anna tilanteesi pahentua! Hae apua jo tänään!

Valmennus, joka yllätti minutkin!

5.3.2021

Voimaannu-valmennus kehitettiin yhteistyössä asiakkaiden kanssa viime keväänä.Kehittämiseen osallistuneet asiakkaat olivat elämäntilanteeltaan hyvinkin eri vaiheissa ja tarpeet vaihtelivat sen mukaisesti. Emme saaneet luotua valmennusta, joka soveltuisi kaikille ja tämän vuoksi päädyimme jokaisen asiakkaan kanssa yksilövalmennukseen.

Mitkä tekijät sitten tekivät juuri tästä Voimaannu-valmennuksesta, niin suositun, että sen kysyntä on lähes viikottaista? Palautteen perusteella tämä valmennus antoi osallistujilleen niin paljon oivalluksia, välineitä ja pystyvyysuskoa, etteivät he edes itse sitä olisi uskoneet.

Voimaannu-valmennus on erilainen työskentelytapa, koska  se on niin kokonaisvaltainen, mutta samalla jokaisen kohdalla täysin erilainen prosessi. Olen yllättynyt siitä, että ne tulokset, jotka osallistuja saavutti, ovat edelleen pysyneet ja vieläpä vahvistuneet. Valmennuksesta suunnitellaan Voimaannu II- osiota, mutta näissä poikkeusolosuhteissa haluan tarjota myös laajemmin tätä I-osiota.

Rakkaudella ja Rohkeudella Tiina

Voimaannu-valmennus

Vertaisvalmentaja Laura

PIDÄ HUOLTA

 Itsestä huolehtiminen ei ole ollut mun vahvuuksia, ennenkuin tulin tietoisemmaksi muutamasta seikasta: Kuka olen? Mitä elämältäni haluan? Vasta kun löysin noihin kysymyksiin vastaukset, aloin voimaan paremmin ja pitämään itsestäni huolta.

Itsestä huolta pitämiseen kuuluu myös se, että pitää kiinni terveistä rajoistaan. Vain ja ainoastaan, kun pitää itsestään huolta pystyy pitämään huolta myös toisista. Jos ei pidä huolta itsestään, vaan huolehtii ennemmin toisista voi käydä niin, että huolehtii toisista oman itsensä kustannuksella. Oman itsensä huolehtimisesta on tärkeää pitää kiinni myös siksi, että voisi paremmin huolehtia läheisistään, sekä hoitaa velvollisuutensa tarpeeksi hyvin. Omasta hyvinvoinnista voi huolehtia myös huomioimalla fyysisen kunnon, terveyden ja stressinhallinnan perusasioita. Kun nämä ovat kunnossa , ovat myös omat voimavarat vahvimmillaan.

Suomessa on paljon avuntarvitsijoita, eikä kenenkään kuuluisi jäädä yksin ongelmiensa kanssa. Lisääntynyt päihteidenkäyttö, köyhyys ja asunnottomuus ovat yksi aikamme ongelmista. Meitä tarvitaan rohkaisijoiksi, tsemppareiksi ja viestin viejiksi. Sillä kun laitamme hyvän kiertämään, se palaa joskus takaisin luoksemme ja joskus saatamme tarvita itse apua. Tartutaan toisistemme käsistä kiinni ja pidetään huolta toisistamme!

Hyvää Ystävänpäivää!

Laura

TIETOISEN LÄSNÄOLON VOIMA

Miten minun arkeni muuttui, kun aloitin tietoisen läsnäolon harjoittelun?

Itse olen harjoittanut tietoista läsnäolon taitoa noin kolmen vuoden ajan. Ja voin todellakin suositella sitä ihan jokaiselle! Aloittaessani tietoisen läsnäolon harjotteita Ja NLP.tä en kyllä todellakaan uskonut kuinka paljon tämä tulisi muuttamaan elämääni ja arkeani. Kävin kursseja ja koulutuksia, mutta omat ennakkoasenteeni olivat niin pinttyneitä että vielä silloin en saanut muuta kuin stressiä.... Miksi?

Minä sorruin siihen, mihin monet meistä sortuvat eli suorittamiseen ja kärsimättömyyteen. Energiani ja ajatukseni olivat liikaa siinä, että teenkö harjoitteet juuri oikealla tekniikalla. Ja olin kärsimätön, jos harjoitus ei tuntunut miltään tai tuottanut mitään ajattelin, että se ei myöskään vaikuttanut mitenkään.

Kuitenkin kun aloin säännöllisesti tekemään harjoitteita huomasin niiden todella vaikuttavan. Ja säännöllisyys on tässäkin asiassa merkittävää. Harjoitusten kautta olen oppinut hyväksymään itseni, ajatukseni ja tunteeni. Osaan säädellä vireystilaani tarpeeni mukaan. Minulla on monia eri paketteja, joista voimme räätälöidä juuri sinun tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden. Harjoitteita en voi tehdä puolestasi, mutta voin tukea sinua että löydät sen aarteen, jonka minä olen löytänyt. Tietoinen läsnäolo auttaa mm. stressiin, itsetuntemukseen, paniikki- ja ahdistushäiriöihin. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

 

TOIVOTONTA TAPAUSTA EI OLE!

18.1.2021

Päihteet, häpeä ja syyllisyys

Vastaanotolleni saapui jokin aika sitten mies. Ryhti kumarassa, katse viilletti maata. Hän vältteli katsekontaktia ja ensivaikutelmasta välittyi sama tunne kuin mitä hän oli jo etävastaanotolla tapahtuneessa alkukartoituksessa todennut: Hän koki olevansa täysin epäonnistunut ihmisenä. Hän oli niin tottunut siihen, että hänen "sisäinen äänensä" tuotti hänelle niin paljon häpeää, että hän oli jo tehnyt minulle luettelon siitä, missä kaikessa hän oli epäonnistunut. 

Hieman hämmentyneenä hän kuitenkin suostui kuitenkin lähtemään kanssani "leikkiin", jossa lähdimme tarkastelemaan hänen menneisyyttään ja näkökulmaansa hieman toisella tavalla. Oliko todellakin niin, että hänen elämänsä oli ollut täynnä epäonnistumisia?

Valkotaulun ja korttien kautta kävimme läpi hänen menneisyyttään. Yleensä voimavarakeskeisessä terapiassa painopiste on nykytilanteessa ja tulevaisuudessa, mutta tässä kohden oli täysin perusteltua pysähtyä tarkastelemaan hänen luomaansa "sisäistä todellisuutta" hieman tarkemmin. Hänen kertomuksensa osoittautui selviämistarinaksi, josta hän itse oivalsi kysymysten kautta, että hänellä oli monia onnistumisia ja poikkeuksia. Toisin sanoen, hän EI ollutkaan AINA epäonnistunut, kuten hän oli ajatellut jo vuosikausia.

Syyllisyys ja häpeä omasta päihteidenkäytöstä olivat niin voimakkaita, ettei hän todellakaan ollut huomannut niitä asioita, joissa hän oli jo onnistunut. Hän ei ollut tullut huomanneeksi sitä, että hän oli jo nyt tehnyt päihdeongelmalleen paljon. Itse asiassa hän oli ollut päihteettömänä jo kolme viikkoa, mutta hän ei ollut itse tiedostanut tai antanut mitään arvoa sille, koska hän oli niin monta kertaa yrittänyt.

Hän oletti olevansa toivoton tapaus ja piti sitä ikäänkuin ennalta määrättynä, että hän tulee ottamaan takapakkia. Tästä on jo aikaa, mutta yhteinen matkamme jatkuu. Hän on löytänyt ja saanut myös vertaistukea, joka on aina vertaansa vailla.

Hän on edelleen päihteetön. Minä en häntä "raitistanut tai pelastanut", en  sellaiseen pystyisi.  Toivo on palannut hänen elämäänsä. Hän on nyt jo mies, jonka silmät hymyilevät, ryhti on parantunut. Hän ei elä enää menneessä, vaikka se on osa häntä. Hän puhuu mieluummin tästä päivästä ja tulevaisuudesta, jota hän ei aiemmin uskonut että hänellä edes olisi.